Uitgaande communicatie zonder frustratie

Strategische Customer Communications Management is onmisbaar

Organisaties die veel met hun klanten communiceren kunnen niet zondere een goede CCM-strategie, want zonder dit zal creatie, levering, opslag en het opvragen van uitgaande communicatiemiddelen tot problemen en uiteindelijk het verlies van klanten kunnen leiden. En dat wil niemand.

Optimale klantcommunicatie begint bij een interessant kennismakingsgesprek met FormLogic

Als de klant koning is ...

Klanten zijn koning want die zorgen voor de beloning maar als communicatie met klanten misgaat, regent het klachten en opzeggingen. Als facturen, betalingsherinneringen, verzekeringspolissen, pensioenoverzichten en vrachtbrieven onjuist worden, is dat voor de ontvanger én voor de afzender bijzonder vervelend. En documenten die kwijtraken in het systeem zorgen voor nóg meer frustratie bij klanten, dienstverleners en leveranciers. En dan maakt het niet uit of de communicatiemiddelen online, op papier of op film moeten worden beheerd en verstuurd.

FormLogic fixt het

Direct mailings, productintroducties, aanbiedingen en documentatie die blijven hangen in het systeem en niet of foutief worden verzonden, kunnen bovendien een negatieve invloed op de  toekomstige omzet. FormLogic is een expert op het gebied van Customer Communications Management strategie. Met de juiste software-oplossingen – en soms ook hardware-oplossingen  – heeft u weer snel grip op uw communicatie met uw klanten.

CCM-strategie-voor-optimale-klantcommunicatie

Closed Loop Communicatie (CLC) met track & trace

Als uw organisatie te maken heeft met een wettelijke bewijsplicht voor het versturen van documenten zoals pensioenoverzichten en juridische documenten, is Closed Loop Communicatie een ideale oplossing hiervoor.

CLC is een communicatietechniek waarbij de ontvanger van een bericht bevestigt dat het verzonden bericht is ontvangen en dat de informatie in het gecommuniceerde bericht de oorspronkelijk bedoelde informatie is. Het is een proces van bevestigen en controleren op juistheid. Closed Loop Communicatie garandeert dus dat de juiste communicatie bij de beoogde ontvanger wordt afgeleverd. Dankzij een track & trace functie kunt het altijd zien waar een bepaald document zich bevindt.

Closed Loop Communicatie is ook aan te bevelen als uw communicatie geen wettelijke bewijsplicht heeft. Vooral wanneer uw organisatie brieven en bijvoorbeeld enquêtes verstuurd via een postkamer of een externe partij als een printservice provider.

 

Klant aan het woord

"Meer rendement door pragmatische aanpak"

Bij de eindklant wil je niet voor ongewenste verrassingen komen te staan. Een partnership waarbij je weet wat je aan elkaar hebt, is dus cruciaal. DocVisie en FormLogic slaan daarom vaak de handen ineen om CCM-systemen te implementeren bij klanten. Met de jarenlange ervaring en know-how van FormLogic op het gebied van Outputmanagement en CCM is zij een ware sparringpartner. “Er zijn altijd meerdere wegen die naar Rome leiden. Met FormLogic sparren wij graag over het inrichten van het proces voor de (eind)klant”, aldus Roberto van den Heuvel – Director Business Unit ICT.

Snel beslissen
Roberto gaat verder: “De pragmatische aanpak van FormLogic zorgt ervoor dat we veel tijd besparen en snel kunnen beslissen. Dat kan omdat de organisatie plat is en de lijnen kort zijn. We ondervinden dus geen hinder van tijdrovende procedurele stappen die de voortgang van een project onnodig vertragen.”

Waardevolle samenwerking
Ook de klanten van DocVisie profiteren optimaal de van de samenwerking met FormLogic. Door het unieke CCM-platform Connect zijn zij in staat om sneller aan stakeholders te presenteren. Hierdoor komen projecten sneller van de grond, renderen oplossingen beter en resulteert het bovendien in meer vervolgopdrachten. De rekensom is snel gemaakt.

Aan wie beveelt DocVisie FormLogic aan?
“Organisaties die op het gebied van Outputmanagement en CCM alle technologische mogelijkheden willen benutten om zodoende structureel meer rendement te genereren, doen er verstandig aan om FormLogic in te schakelen,” aldus Roberto.
Roberto van den Heuvel
DocVisie B.V. | Director Business Unit ICT
smakelijk-kennismaken

Een Customer Communications Managment strategie is te belangrijk om niet serieus te nemen. FormLogic heeft voor u een aantrekkelijke oplossing in petto.