brievenbus openen

Uitgaande documenten per post of digitaal versturen?

Bij een grote opleider in het land worden momenteel jaarlijks zo’n 40.000 documenten van gemiddeld 3 pagina’s in een envelop per post verstuurd. En het zijn niet allemaal dezelfde brieven. In totaal heeft deze organisatie 74 verschillende brieven, uitgevoerd in 29 verschillende designs.

De klantvraag

FormLogic wordt de vraag gesteld of het interessant is om deze brieven te digitaliseren of ze met op traditionele wijze te printen en met de post te blijven versturen. 

Probleemanalyse

Om te bepalen of het interessant is om deze brieven digitaal te versturen kijken we eerst wat het kost om de brieven jaarlijks via de post te versturen. 

Kosten postverzending per jaar

Op het moment van de klantvraag kost een postzegel € 0,91 (bron: http://www.postnl.nl/tarieven). Wanneer klant een pallet papier koopt, is de kostprijs per vel € 0,005 en een envelop op € 0,05.

Gemiddelde kostprijs per mailing: 3 vel + 1 envelop + porto = € 0,975. Exclusief printkosten en verpakken (couverteren): 40.000 x € 0,975 = € 39.000,-.

Voordeel

Na vijf kwartalen speelt de klant al quitte met bovengenoemde investering. Daarna hoeft de opdrachtgever geen papier-, print- en portokosten meer te maken. 

Wilt u ook flink besparen op uw uitgaande documenten? Neem dan contact op met ons. Een rekensom hebben we samen snel gemaakt.